Apple varjas kord Hiinas iPhone'i nõudluse langust ja nõustus maksma 490 miljonit dollarit kohtuvaidluste lahendamist

Mar 16,2024

Apple on nõustunud maksma 490 miljonit dollarit klassikaebuse lahendamiseks.Selle klassikaetuse kohtuasja esitasid mõned Apple'i aktsionärid, süüdistades Apple'i tegevjuhi Tim Cooki, et varjata Hiinas iPhone'i nõudluse langust ja petta aktsionäre.

Apple'i esialgne kokkulepe esitati 15. märtsil Californias Californias asuvale Oaklandi ringkonnakohtusse ja see nõuab ringkonnakohtuniku nõusolekut.

See kohtuasi sai alguse 2. jaanuaril 2019, kui Apple vähendas ootamatult oma kvartaalse tulu prognoosi kuni 9 miljardi dollari võrra Hiina ja Ameerika Ühendriikide vahelise kaubanduspinge tõttu.Varem ütles Apple'i tegevjuht Cook 2018. aasta novembris toimunud analüütikute konverentskõnes investoritele, et kuigi Apple seisab silmitsi müügisurvega sellistel nõrkadel valuutaturgudel nagu Brasiilia, India, Venemaa ja Türkiye, ei maininud ta Hiinat.Vahetult pärast seda langes Apple'i aktsia hind 10% ja selle turuväärtus aurustas 74 miljardit dollarit, ajendades investoreid Apple'i vastu kohtuasja esitama.

Avaldamise ajal ei vastanud Apple ja selle advokaadid kohe kommentaaritaotlustele.

Kohtudokumentide kohaselt eitab Apple selle eest igasugust vastutust, kuid on otsustanud jõuda kokkuleppele, eesmärgiga vältida kohtukulusid ja sellest tulenevat sekkumist.

Alates 2019. aasta jaanuarist on Apple'i aktsia hind tõusnud neljakordseks, turuväärtus ületas 2,6 triljonit dollarit, ulatudes ühel hetkel ligi 3 triljonini dollarini, muutes selle turuväärtuse järgi maailma suurimaks noteeritud ettevõtteks.
Toode RFQ