Hollandi ametnikud kordasid, et nad ei järgiks pimesi Hiina ekspordikontrolli meetmeid

Nov 23,2022

Bloombergi sõnul ütles Hollandi kaubandusminister Liesje Schreinemacher hiljuti, et Holland kaitseb Hiinasse kiibiseadmete müümisel oma riiklikke julgeoleku- ja majandushuve. See tõestab veel, et Holland keeldusid järgimast pärast seda, kui Ameerika Ühendriigid pidasid läbirääkimisi, et Madalmaad peaksid võtma sama kiibikontrolli meetmeid Hiina vastu.

Schreinemacher ütles, et Holland teeb oma otsuse ASML -i kiibivarustuse müümise kohta Hiinasse kaubanduseeskirjade läbirääkimistel Ameerika Ühendriikide ja teiste liitlastega. "On oluline, et me kaitseksime oma huve - oma riiklikke julgeoleku- ja majandushuve. Kui paneme selle ELi korvi ja peame Ameerika Ühendriikidega läbirääkimisi, on lõpptulemus see, et saadame sügava UV -litograafiamasina USA -sse, Ameerika Ühendriikidesse, Meie olukord on hullem. "

Schreinemacher ütles möödunud reedel antud intervjuus, et Holland ei kopeeri täielikult Ameerika Ühendriikide meetmeid ja teeb pärast Ameerika Ühendriikide, Jaapani ja teiste liitlastega konsulteerimist oma hinnangu.

Andmete kohaselt asutati ASML 1984. aastal ja nüüd on sellel rohkem kui 35000 töötajat. Fotolitograafia tehnoloogia ülemaailmse juhina omab ASML praegu enam kui 60% ülemaailmsest fotolitograafia turuosast ja on ka ainus tootja maailmas, kes suudab pakkuda EUV (äärmusliku ultraviolettkiirguse) fotolitograafiat edasijõudnute protsesside jaoks 7NM -is ja allpool. Seetõttu on Holland teadus- ja tehnoloogiasõja võti.

ASML -i 2021. aasta finantsaruande kohaselt on Hiina mandriosast saanud suuruselt kolmas turg, mis moodustab 14,7% tema globaalsest käibest 2021. aastal (s.o 2,7 miljardit eurot). 2021. aastal moodustasid Hiina mandri -saadetised 16% selle ülemaailmsetest saadetistest. Holland loodab säilitada Hiina kui peamist turgu.
Toode RFQ