Teatatakse, et Lenovo esimene 5NM-protsess iseenda arendatud kiip on tahvelarvutite jaoks edukalt lindistatud

Sep 14,2022

Hiljuti on tööstuses teatatud, et Lenovo Groupi all asuv kiibide disainifirma Dingdao Zhixini välja töötatud 5NM -kiip on kiibisse tagastatud ja see on edukalt valgustatud ning järgmisena tehakse seotud funktsionaalsed testid. Eeldatavasti siseneb see masstootmisse selle aasta lõpuks.

Allikas näitas, et "Lenovo kiip on spetsiaalselt loodud tahvelarvutite rakenduste jaoks." Lenovo grupi ametnikud ei vastanud sellele kuulujutule.

Teadaolevalt on Dingdao Zhixin loodud vähem kui 8 kuud ning selle tugevust on keeruline kavandada ja 5NM kiibi täita vaid mõne kuuga. Sest tavaliselt kulub täiustatud protsessikiibi kavandamisel eduka tindini. See tähendab, et Lenovo on läbi viinud siseuuringute ja arendustegevuse vähemalt kaks aastat enne Dingdao Zhixini asutamist.

Avaliku teabe kohaselt on Dingdao Zhixini juriidiline esindaja Jia Zhaohui, Lenovo Groupi vanem asepresident ja IDG Consumer Business ja juhtiva innovatsioonikeskuse peadirektor. Peadirektor Shi Zhenggong on töötanud sellistes ettevõtetes nagu Leadcore, Huawei ja Oppo. Ettevõtte SoC juht Yuan Weil on ka töökogemus Leadcore'is. Asjaga tuttavate inimeste sõnul on Lenovo kiibimeeskonnal rohkem kui 300 inimest ja ta on seda juba kaks aastat arendanud.

Tööstuses on ka hääli spekuleerides, et Lenovo enesearenenud kiipide peamine sihtmärk on PC-turg, kuna Lenovol on arvuti turul tugevam turumõju. See hääl usub, et kiipi testitakse kõigepealt tahvelarvutitoodetes, kuid see pole peamiselt tahvelarvutite turu jaoks. IDC andmed näitavad, et PC -saadetised 2021. aastal ulatuvad 348,8 miljonini, millest Lenovo saadetised ulatuvad kõigepealt 81,93 miljoni ühikuni, mis on esikohal, turuosaga 23,5%, kuid HP (21,2%) vaheline lõhe pole suur. Selles kontekstis võib Lenovo välja töötada oma PC -toodete käeprotsessorid, et moodustada oma toote konkurentsivõime.

Lenovo enda väljatöötatud laastude paigutust on juba pikka aega järgitud. Lisaks ARM-arhitektuuriprotsessorite väljatöötamisele on Lenovo kujunduses ka Hiinas praegu kuumade RISC-V arhitektuurikiipide uurimisel ja arendamisel. Varem on Lenovo käivitanud ise välja töötatud CHIP LA2 intelligentse manustatud kontrolleri, mis on AI-kiip, mis sisaldab CPU, GPU, NN NN-NEUREKTORI CORE, MCU, DSP ja RISC-V arhitektuuri muud struktuurid.
Toode RFQ