Ford: Põhja-Ameerika mudelite jaoks ostab see CATL-ist madalama hinnaga liitiumi fosfaatpatareid

Jul 23,2022

Ford Hiina ametliku raporti kohaselt impordib ta CATL-ist madalama hinnaga liitiumraua patareid, mida saaks kasutada Põhja-Ameerika elektrilistel pikapites ja maasturites. Ford ehitab CATL -iga täiendava liidu ja on jõudnud rea eraldi kokkuleppele, et tagada akude ja akumaterjalide ohutus järgmise 10 aasta jooksul.

Alates järgmisest aastast lisab Põhja-Ameerika turul asuv Mustang Mach-E liitiumraudse fosfaatpatarei versiooni ja Põhja-Ameerika turul asuv F-150 Lightningi puhas elektriline pikap on varustatud ka liitium-raudse fosfaatpaketi versiooniga Alates 2024. aastast, kõik CATL.

Ford on otsustanud kasutada oma enimmüüdud Põhja-Ameerika elektrisõidukites liitium-raua patareid-keemia, mis Ford ütleb, et võib vähendada materjali kulusid 10–15 protsenti ja on võrreldes vahemikuga kulutõhus. Tesla kasutab Reutersi sõnul liitiumraudse fosfaadi (LFP) patareisid mõnes madalama hinnaga 3-ga sedaanides, mida müüakse USA-s. Elektriveok ja Van Maker Rivian on samuti öelnud, et kavatseb kasutada LFP akusid.

Ford ütles, et jõudis CATL -iga kokkuleppele, et proovida kasutada USA -s, Euroopas ja Hiinas müüdud Fordi sõidukites asuva Hiina ettevõtte akusid. CATL ütles oma avalduses, et "kaks ettevõtet kavatsevad kasutada oma tugevusi liitiumi-rauda ja muid akutehnoloogiaid hõlmavate uute ärivõimaluste ühiseks uurimiseks.
Toode RFQ