Kõrvaldage tagumine punn? Apple iPhone 15 seeria on varustatud Sony uusima pildianduriga

Nov 29,2022

Nikkei Hiina veebisaidi andmetel varustatakse Apple järgmisel aastal käivitatava iPhone 15 Pro seeria mudeli Sony uusima pildianduriga. Teatatakse, et seade võib tuua parema pildistamiskvaliteedi ja suurema dünaamilise ulatuse ning jäädvustada näo detaile hästi isegi tugevas taustvalgustuses.

Teadaolevalt on Sony uue põlvkonna pildiandur kahekordistanud iga piksli küllastussignaali taset. Andur suudab jäädvustada rohkem valgust ja vähendada teatud seadetes üle kokkupuudet või alaesindamist, muutes nutitelefoni kaamera portreefotograafia jaoks sobivamaks, isegi tugeva taustvalgustuse all.

Sony Semiconductor Solutions on välja töötanud uue pildianduri, mis toodetakse Nagasaki tehases ja hakanud saatma Apple'i ja teiste nutitelefonide tootjaid. Apple'i suure tellimuse võitmine võib anda Sonyle konkurentsieelise kõrglahutusega fotograafiatehnoloogias, avaldades survet oma peamisele konkurendile Samsung Electronics. Komponentide tootja juht ütles, et "olukord võib muutuda aasta või kahega".

Briti analüüsifirma Omdia andmete kohaselt moodustas Sony eelmisel aastal 44% CMOS -i pildiandurite ülemaailmsest osast, samas kui Samsung oli teisel kohal vaid 18,5% -ga. Kuid Sony osakaal on viimastel aastatel vähenenud. 2020. aastal kaotas Sony Ameerika Ühendriikide ja Hiina vahelise pinge tõttu ärikontaktid Hiina nutitelefonide tootjatega.

Selle aasta mais teatas Sony, et plaanib kolme aasta jooksul kuni eelarveaastani kuni 2023. aastani pakkuda 900 miljardit jeeni (umbes 6,46 miljardit dollarit) pildiandurite kapitalikulutusi, suurendades varem kavandatud arvu 200 miljardi jeeni võrra. Nagasaki tehases laiendab grupp oma viimast tehast, mis läks eelmisel aastal tööle.

Väärib märkimist, et teatatakse, et iPhone 15 tutvustab Periskoobi kaamerat, see tähendab, kasutades kokkuklapitavat kaamerasüsteemi, eeliseks on kaamera osa vähendamine. Nikkei kirjeldatud uus Sony andur võib olla lainurk ja Apple seab üldiselt oma lainurkobjektiivi iPhone'i põhikaameraks. Sony pildiprotsessori kasutuselevõtt iPhone 15 seeriasse jätab voltiva kaamerasüsteemi abil objektiivi ja anduri vahele rohkem ruumi, toob nutitelefoni parema optilise suumi ja vähendab telefoni tagaküljel asuvat kaamera punni.
Toode RFQ