Broadcom taotles Euroopa Liidult ametlikult oma 61 miljardi dollari suuruse VMware omandamise

Nov 16,2022

Bloombergi sõnul on Chip Giant Broadcom taotlenud Euroopa Liidus pilvandmetöötlusettevõtte VMware'i omandamist 61 miljardi dollari eest, püüdes edastada monopolidevastane ülevaade ja viia läbi vajalik samm pooljuhtide ajaloo suurima omandamise jaoks.

Teadaolevalt otsis Broadcom pärast mitu kuud ELi ühinemiste ja omandamiste regulaatoritega esialgseid arutelusid ametlikult 15. päeval ametivõimudelt. Euroopa regulaatorid määrasid 20. detsembril läbivaatamiseks või põhjaliku uurimise tähtaja, mis võib protsessi edasi lükata umbes 90 tööpäeva.

Oleme kindlad, et see tehing ei tekita konkurentsiprobleeme, ja loodame kogu protsessis koostööd teha Euroopa Komisjoniga, et Broadcom loodab, et see koostöö valmib eelarveaastal 2023.

See tehing on üks suurimaid omandamisi tehnoloogiatööstuse ajaloos, mis on vaid Microsofti 75 miljardi dollari suuruse omandamisega mänguettevõtte Activision Blizzardi omandamine. VMware omandamine laiendab Broadcomi tarkvaratoodete portfelli. Lisaks on Broadcom omandanud 2018. aastal ettevõtte tarkvaratootja CA Technologies ja 2019. aastal Symanteci ettevõtte turvalisuseäri.

Selle aasta mais teatas Broadcom, et on investeerinud VMware'i omandamiseks tarkvaratööstusesse 61 miljardit dollarit. Broadcomi tegevjuht Hock Tan ütles hiljuti, et omandamisjuhtum hõlmab kolme teemat, nimelt mitme pilve, pilve loodusliku tarkvara arendamine ja hinnakujundus. Tulevikus pakub VMware osalus tarkvara- ja riistvaralahendusi ettevõtte pilvevajaduste rahuldamiseks.
Toode RFQ