Analüütik: Hiina töötleva tööstuse standardiseerimis- ja protsessisüsteemi võimaluste alternatiivid on keeruline leida

Dec 01,2022

Analüüsibüroo D2D Advisory asutaja Jonathan Goldberg ütles hiljuti, et kuigi torujuhtme on pikk ja keeruline, näivad Ameerika ettevõtted nüüd paratamatult vähendavat või täielikult kõrvaldama oma sõltuvust Hiinast.

Goldberg usub, et Hiinas tegelikult seeditud kiibitooted moodustavad 10–15% ülemaailmsest nõudlusest. Kodumaise asendamise protsessiga, olenemata sellest, mida Ameerika ettevõtted Hiinas teevad, väheneb viimase osa. Pakkumise poolel on Ameerika tootjatel teatav sõltuvus Hiinast tihendus- ja testimisprotsessis. Kuid üldiselt on teistel riikidel piisavalt suutlikkust enamiku vabade töökohtade korvamiseks. Goldberg usub, et Ameerika ettevõtetel on palju valikuid.

Goldberg tõi välja, et kõige keerulisem alternatiivide leidmine on Hiina töötleva tööstuse standardimis- ja protsessisüsteemi võime. Samuti paljastas ta, et Apple kavatseb järgmise seitsme aasta jooksul suurema osa oma tootetootmisest täielikult üle kanda väljaspool Hiina mandriosa, mis on ka Apple'i jaoks üsna pikk, mis võib olla maailma parim ettevõte elektrooniliste toodete tarneahela haldamisel, eriti mõeldud teised.

Goldberg ütles ka, et Ameerika Ühendriikide ühepoolsust on tema liitlased praegu raske tunnistada. Uue BIS -i oktoobri reeglite "äkilist rünnakut" kritiseerisid paljud liitlased.

Goldberg soovitas, et Ameerika Ühendriigid peaksid oma liitlaste võimendamiseks kasutama rohkem võimendust, näiteks kehtestada sanktsioonid Hiina paneeli tootjatele. Sellistel sanktsioonidel pole midagi pistmist Ameerika Ühendriikide huvidega, kuid nad saavad Ida -Aasia liitlastele meeldida. Lisaks võivad Hiina autokiipide sanktsioonid aeglustada Hiina autotootjate arengut ja neid tervitab Saksamaa.
Toode RFQ